To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Δείτε online την εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης

Προκειμένου να ενημερωθείτε για την εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης για το οικονομικό έτος 2014 (εισοδήματα 2013), μέσω διαδικτύου, πατήστε στο τέλος του άρθρου το σχετικό link της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών (TaxisNet).

Στο μεταξύ, πάνω από 2 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα, ενώ 1.978.327 δηλώσεις έχουν ήδη εκκαθαριστεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.




Ειδικότερα, περίπου 4 στους 10 φορολογουμένους έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα δήλωση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Από τις δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί έως τώρα περίπου 1 στις 4 είναι χρεωστική με τον μέσο φόρο ανά φορολογούμενο να ανέρχεται σε 1.013 ευρώ. Από την έναρξη υποβολής φορολογικών δηλώσεων στις 20 Μαρτίου 2014 μέχρι τις 10 Ιουνίου 2014 είχαν υποβληθεί στο Taxis 2.001.434 δηλώσεις, δηλαδή μόλις το 37% του συνόλου.

Από την εκκαθάριση των δηλώσεων προκύπτει ότι το 41,15% ή 814.020 δηλώσεις είναι μηδενικές, 415.423 δηλώσεις ή το 21% των εκκαθαρισμένων δηλώσεων αντιστοιχούν σε πιστωτικές δηλώσεις (η μέση επιστροφή φόρου για τις περιπτώσεις αυτές ανέρχεται σε 214 ευρώ/φορολογούμενο), ενώ το 37,85% των δηλώσεων ή 748.884 είναι χρεωστικές και αντιστοιχούν σε καταβολή φόρου 760 εκατ. ευρώ. Ο μέσος φόρος ανά φορολογούμενο ανέρχεται σε 1.013 ευρώ, ωστόσο το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά καθώς θα μεγαλώνει το δείγμα των εκκαθαρισμένων δηλώσεων. Πέρυσι (2013) ο μέσος φόρος ήταν 1.469 ευρώ.

Αντίθετα με τα προηγούμενα χρόνια, οι ημερομηνίες υποβολής θα τηρηθούν μέσα στα χρονικά πλαίσια που ορίζει ο νόμος με ημερομηνία έναρξης στις 20 Μαρτίου και λήξης στις 30 Ιουνίου 2014. Για πρώτη φορά εισάγεται η καινοτομία της προ-συμπλήρωσης, αφού όλοι όσοι δίνουν βεβαιώσεις σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και για εμπορικές συναλλαγές, υποχρεώθηκαν σε αποστολή στοιχείων που θα συμπληρώσουν τα εισοδήματα της κάθε δήλωσης.

Αποτελέσματα εκκαθάρισης φορολογικών δηλώσεων 2014:

Πατήστε είσοδος και μετά εισάγετε τον Αριθμό φορολογικού μητρώου που σας ενδιαφέρει για να μάθετε άμεσα το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης. H υπηρεσία είναι διαθέσιμη ανεξαρτήτως του τρόπου υποβολής της Φορολογικής σας Δήλωσης (στη Δ.Ο.Υ. ή μέσω διαδικτύου).
Επιλέξτε το παρακάτω link:
Ενημέρωση Εκκαθάρισης φορολογικών δηλώσεων έτους 2014.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: