To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Μειώνονται οι τιμές εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες

Μειώσεις, αντί αυξήσεων, στις τιμές των εισιτηρίων με παράλληλη αναδιοργάνωση του συνόλου του δικτύου των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας πρόκειται να ανακοινώσει αύριο το υπουργείο Υποδομών. Kι έτσι, η ανησυχία για αύξηση στα κόμιστρα των μέσων μαζικής μεταφοράς, τελικώς, δεν πρόκειται να επιβεβαιωθεί, αναφέρει η Καθημερινή.

Το υπουργείο Υποδομών μαζί με τον ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας) προχωρά σε τροποποίηση της τιμολογιακής πολιτικής, επαναφέροντας το ενιαίο εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες, το οποίο είχε καταργηθεί το 2011. Η λογική της καθιέρωσης ενιαίου εισιτηρίου, ανεξάρτητα από τα μέσα που πρόκειται να χρησιμοποιήσει κάθε επιβάτης, εντάσσεται σε μια συγκοινωνιακή λογική που θέλει τον χρήστη να μην περιορίζει τις μετακινήσεις του με βάση το κόστος.

Στόχος του ΟΑΣΑ είναι η ενίσχυση της κίνησης σε όλα τα Μέσα, ώστε οι μετεπιβιβάσεις να αποτελέσουν μέρος των καθημερινών συγκοινωνιακών συνηθειών του επιβάτη. Η διάθεση ενιαίου εισιτηρίου, σε χαμηλότερη μάλιστα τιμή, έχει σκοπό την επιβράβευση του συστηματικού χρήστη, ο οποίος αξιοποιεί στο έπακρο το σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου.

Σήμερα η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου (που αφορά όλα τα Μέσα) ανέρχεται σε 1,40 ευρώ και όπως δημοσιεύει σήμερα η «Κ» πρόκειται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να «πέσει» στο 1,20 ευρώ (μειωμένο κατά 14,2%).

Σήμερα το εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ ανέρχεται στο 1,20 ευρώ, αλλά δεν επιτρέπεται η επιβίβαση στα υπόλοιπα μέσα σταθερής τροχιάς, ούτε και μετεπιβιβάσεις.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: