To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Δικαστική απόφαση για την προστασία της κύριας κατοικίας άνεργου δανειολήπτη

Ηρεμία έφερε η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής, σε οικογένεια ανέργων δανειοληπτών, όπου η σύζυγος τυγχάνει, μάλιστα, μακροχρόνια άνεργη, με ένα ανήλικο τέκνο.

Και οι δύο σύζυγοι είναι χρεωμένοι. Ο σύζυγος σε τρεις τράπεζες και η σύζυγος σε δύο δάνεια ως εγγυήτρια του συζύγου της, με συνολικό ύψος οφειλής και των δύο συζύγων ποσού 126.172 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά:

α) Τον σύζυγο δανειολήπτη 38 ετών, άνεργο, ο οποίος λαμβάνει 193,20 ευρώ ετησίως, από γεωργικό εισόδημα, χωρίς άλλη πηγή εισοδήματος. Για την διαβίωση αυτού και της οικογένειάς του συνδράμεται από τους γονείς του.

β) Την σύζυγο 33 ετών, μακροχρόνια άνεργη, με μηδενικό εισόδημα.

Συνολικά το μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα της οικογένειας είναι σχεδόν ανύπαρκτο, αφού στην οικογένεια εισέρχεται ΜΟΝΌ το ποσό των 193,20 ευρώ ετησίως.

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν είναι:

Για τον σύζυγο:

α) κύρια κατοικία 120 τ.μ που είναι και η κύρια κατοικία της οικογένειας.
β) αγροτεμάχιο, 2.330 τ.μ, με ελαιόδενδρα
γ) Ι.Χ, χαμηλής εμπορικής αξίας
δ) μοτοποδήλατο

Για τη σύζυγο: δεν διαθέτει στο όνομα της" Κανένα περιουσιακό στοιχείο"

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του προδικαστικού συμβιβασμού, μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι η οικογένεια των καταναλωτών - δανειοληπτών, πληρεί τις προϋποθέσεις υπαγωγής της στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010, (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικά πρόσωπα, στερούμενα πτωχευτικής ικανότητας, που έχουν ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών τους, τους χορήγησε Προσωρινή Διαταγή με το παρακάτω περιεχόμενο.

α) ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΙ κάθε μέτρο εκτέλεσης κατά της κύριας κατοικίας της οικογένειας, επιφάνειας 120 τ.μ ιδιοκτησίας 100% του συζύγου,
β) ΥΠΟΧΡΕΏΝΕΙ τους αιτούντες να καταβάλλουν μηνιαίως επί μια τετραετία το ποσό των 50,00 ευρώ, προς την μία πιστώτρια τράπεζα, αλληλεγγύως και εις ολόκληρο.
γ) ΧΟΡΗΓΕΊ "περίοδο χάριτος" τετραετία για την διάσωση της κατοικίας
δ) ΥΠΟΧΡΕΏΝΕΙ τον σύζυγο, για την διάσωση της κατοικίας, αρχής γενομένης από 1-5-2018 και μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης στην καταβολή μηνιαίας δόσης των (εκατό) 100,00 ευρώ.

Συμπερασματικά, η απόφαση αυτή θεωρείται σταθμός, μιας και το Δικαστήριο των Χανίων αποφάσισε την πλήρη προστασία της κατοικίας των αιτούντων και παράλληλα ρύθμιση του χρέους των για μια τετραετία.


Financial & Law:

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να ρυθμίσουμε στα μέτρα σας τις τραπεζικές σας οφειλές! Εγγύηση η συνεργασία των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!

Τηλέφωνα: 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: