To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΣτΕ: Να επιστραφούν 460 εκατ. ευρώ στους ενστόλους

Περίπου 460 εκατ. ευρώ είναι το ποσό που πρέπει να επιστραφεί στους ενστόλους για τις περικοπές των μισθών τους από τον Αύγουστο του 2012 έως σήμερα, αν τελικά πράγματι η απόφαση του ΣτΕ αφορά το σύνολο των περικοπών που έχουν υποστεί στις αποδοχές τους οι στρατιωτικοί και οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας.




Το ποσό αυτό αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και το 1 δισ. στην περίπτωση που προστεθούν τα αναδρομικά που πρέπει να δοθούν στους δικαστές - που έχουν ήδη δικαιωθεί - αλλά και στους εκπαιδευτικούς, η υπόθεση των οποίων θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θηριώδες αυτό ποσό αυτό προκύπτει έως εξής: Τα αναδρομικά από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2012 είναι 90 εκατ. ευρώ και οι μόνιμες περικοπές του 2013 είναι 230 εκατ. ευρώ.

Στα ποσά αυτά πρέπει να προστεθούν άλλα 100 εκατ. ευρώ από τις συντάξεις των ενστόλων αλλά και έξτρα 50 εκατ. ευρώ που προέκυψαν από την επίπτωση της μείωσης των αποδοχών τους στις μισθολογικές προαγωγές τους. Φυσικά εκτός από αυτά τα 460 εκατ. ευρώ πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα και για τα περίπου 350 εκατ. ευρώ που αφορούν το 2014 και είχαν υπολογιστεί στον προϋπολογισμό.

Ο πονοκέφαλος είναι διπλός για την κυβέρνηση, αν συνυπολογιστεί και η πρόσφατη απόφαση του μισθοδικείου που προβλέπει την αποκατάσταση των μισθών και των δικαστικών. Πρώτοι υπολογισμοί του ΥΠΟΙΚ εκτιμούν πως αν γίνει αυτό η επιβάρυνση στον προϋπολογισμό θα αφορά άλλα 200 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στον RealFm 97,8, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος έκανε λόγο για αμετάκλητη απόφαση την οποία «δεν μπορεί το κράτος να μην εφαρμόσει, γιατί θα κινδυνεύσει να πληρώσει υπέρογκους τόκους».

(Πηγή: Real.gr)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: