To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Τι αλλάζει για 2,6 εκατ. ασφαλισμένους από την 1η Ιουλίου

Τέσσερις αλλαγές στους μισθούς, τις εισφορές, τις επικουρικές συντάξεις και στα επιδόματα θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουλίου.

Οι νέες ρυθμίσεις επηρεάζουν πάνω από 2,6 εκατομμύρια πολίτες, ενώ υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι.




Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», στους τυχερούς είναι 1,6 εκατομμύρια εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, καθώς η μείωση των εισφορών θα έχει ως αποτέλεσμα μία μικρή αύξηση στους μισθούς.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο υπουργείο Εργασίας εκτιμούν πως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην απασχόληση.

Στο «μέτωπο» των συντάξεων, 1 εκατομμύριο άνθρωποι θα χάσουν 9 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο, λόγω της μείωσης των επικουρικών συντάξεων στο ΕΤΕΑ.

Ανατροπές έρχονται και στα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ, που από τον επόμενο μήνα θα αποτελούν παρελθόν.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, έως το τέλος Ιουλίου θα έχει κλείσει ακόμα μία εκκρεμότητα στο Ασφαλιστικό.

Συγκεκριμένα, θα παραδοθεί από το ΚΕΠΕ μελέτη για το θέμα των ενοποιήσεων των ασφαλιστικών φορέων, με τις αλλαγές να ολοκληρώνονται έως το τέλος του έτους.

Στόχος του εγχειρήματος είναι να δημιουργηθούν τρία υπέρ - Ταμεία, τα οποία θα καλύπτουν τους μισθωτούς (ΙΚΑ), τους ελεύθερους επαγγελματίες (ΟΑΕΕ) και τους αγρότες (ΟΓΑ).

Χωριστό ρόλο θα διαδραματίσει το ΝΑΤ που θα διατηρήσει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, την αυτοτέλειά του.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: