To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Τι έδειξε ο έλεγχος του υπουργείου Ανάπτυξης στα Lidl

Την παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης προκάλεσαν καταγγελίες καταναλωτών για προσφορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl η οποία διαφημιζόταν στα ΜΜΕ, όμως στα καταστήματα φαινόταν να μην υπάρχει.

Αναλυτικότερα, καταναλωτές κατήγγειλαν ότι με βάση τη διαφήμιση της εταιρείας πήγαν να αγοράσουν νωπό αρνί στην τιμή των 3,99 ευρώ το κιλό, και εκεί τους είπαν ότι είχε τελειώσει και μπορούσαν να αγοράσουν άλλο αρνί (όχι αυτό της προσφοράς) με υψηλότερη τιμή.

Το υπουργείο Ανάπτυξης ζήτησε εξηγήσεις από την εταιρεία, τονίζοντας πως αν δεν ήταν πολλά τα αποθέματα της προσφοράς θα έπρεπε να ενημερώσει σχετικά η εταιρεία τους καταναλωτές, και καλώντας την να απαντήσει εντός μίας ημέρας για τα εξής:

- Ποιος είναι ο αριθμός των νωπών αρνιών που έχει προμηθευτεί η εταιρεία, συνολικά και ανά κατάστημα, και να κατατεθούν τα σχετικά παραστατικά.
- Ποιος είναι ο αριθμός των τεμαχίων που πουλήθηκαν την πρώτη μέρα συνολικά και ανά κατάστημα και να κατατεθούν τα παραστατικά.
- Εάν παρά την πιθανή εξάντληση των αποθεμάτων συνεχίζεται η διαφήμιση.

Από τους ελέγχους που έκανε το υπουργείο Ανάπτυξης στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ, προέκυψε ότι τα αποθέματα για τη συγκεκριμένη προσφορά στα καταστήματα της αλυσίδας εξαντλούνται κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο λόγος είναι ότι η ποσότητα που παραλαμβάνει κάθε κατάστημα καθημερινά κυμαίνεται από 6 ως 10 τεμάχια, η οποία δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση του καταναλωτικού κοινού στο οποίο απευθύνεται.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση ελέγχου ότι στην Αθήνα το Σάββατο 12 Απριλίου διακινήθηκαν (σε 31 καταστήματα) 640 σφάγια, την Κυριακή 13 Απριλίου 400 και σήμερα Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου 320 τεμάχια.

(Πηγή: news.gr)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: