To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

900 προσλήψεις γεωπόνων και εργατών για τη δακοκτονία

Στην πρόσληψη 900 εποχικών υπαλλήλων θα προχωρήσει μετά το Πάσχα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την εκτέλεση του προγράμματος δακοκτονίας 2014. Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Αγροτικής Ανάπτυξης, φέτος θα προσληφθούν:

•150 ΠΕ/ΤΕ Τομεάρχες Δακοκτονίας (Γεωπόνοι ή Τεχνολόγοι Γεωπονίας) για χρονικό διάστημα 5,5 μηνών,
•302 ΥΕ Εργατοτεχνίτες για χρονικό διάστημα 1,38 μηνών (έως 34 ημερομίσθια ανά άτομο για χρονικό διάστημα 6,5 μηνών)
•448 ΥΕ Εργατοτεχνίτες για χρονικό διάστημα 2,43 μηνών (έως 60 ημερομίσθια ανά άτομο για χρονικό διάστημα 6,5 μηνών).




Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί άμεσα, καθώς έχει ολοκληρωθεί η καρπόδεση των ελαιώνων σε όλες τις ελαιοκομικές περιοχές της χώρας και εκτιμάται ότι στις περισσότερες περιοχές η εφαρμογή των πρώτων ψεκασμών θα απαιτηθεί να υλοποιηθεί 10 - 15 Ιουνίου 2014.

Κατά συνέπεια πριν από αυτή την ημερομηνία, θα πρέπει να αναρτηθούν παγίδες για τον έλεγχο του δακοπληθυσμού, ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή της ελαιοπαραγωγής της χώρας.

Οι μεν Εργατοτεχνίτες θα αναλάβουν το έργο της αλλαγής των παγίδων και της εφαρμογής των ψεκασμών, ενώ οι Γεωπόνοι θα επεξεργαστούν τα στοιχεία του δακοπληθυσμού, της δακοπροσβολής των ψεκασμών και των επιπτώσεων των ψεκασμών στο οικοσύστημα και θα τα στείλουν στις Περιφερειακές Ενότητες - Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Ελαιοκομικών Νομών.

(Πηγή: Έθνος)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: