To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Την επόμενη εβδομάδα αρχίζει η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, τη Δευτέρα ή την Τρίτη, θα ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους. Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, υπάρχουν ακόμη κάποιοι έλεγχοι που πρέπει να γίνουν, οι οποίοι αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα και το επίδομα θα είναι έτοιμο να αποσταλεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο ίδιος ανέφερε ότι περίπου 150.000 νοικοκυριά περιμένουν να λάβουν το εν λόγω επίδομα και το ποσό που θα δοθεί σε πρώτη φάση ανέρχεται σε 4 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό κονδύλι του επιδόματος για τη φετινή χειμερινή περίοδο αγγίζει τα 150 εκατ. ευρώ. Το επίδομα θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι κατά τη διάρκεια των αιτήσεων που έκαναν.

Να σημειωθεί πως η υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης γίνεται σε ειδική εφαρμογή στο δικτυακό τόπο της ΓΓΠΣ, ενώ δικαιούχοι είναι όσοι πληρούν τα εξής κριτήρια:

Tο εισοδηματικό όριο για τους άγαμους ανέρχεται στα 25.000 ευρώ, ενώ για τους έγγαμους ξεκινά τα 35.000 ευρώ και αυξάνεται κατά 3.000 για καθένα από τα προστατευόμενα τέκνα του φορολογούμενου.
Το πλαφόν στα περιουσιακά κριτήρια ανέρχεται σε αντικειμενική αξία έως 150.000 ευρώ για άγαμους και μέχρι 200.000 ευρώ για οικογένειες. Σε σχέση με την ακίνητη περιουσία για τη διασταύρωση των στοιχείων λαμβάνεται υπόψη το ΕΤΑΚ του 2009, το πιο πρόσφατο εκκαθαρισμένο που έχει στη διάθεσή της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Η επιστροφή υπολογίζεται με ανώτατο όριο ανάλογα με την κλιματική ζώνη.

Οι γεωγραφικές ζώνες ορίζονται ως ακολούθως:

Α' Ζώνη: Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα, Ευρυτανία. Η μέγιστη κατανάλωση ορίστηκε στα 3.000 λίτρα και η υψηλότερη αποζημίωση είναι τα 900 ευρώ.

Β' Ζώνη: Ιωάννινα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Εβρος. Η μέγιστη κατανάλωση είναι τα 1.800 λίτρα και η υψηλότερη αποζημίωση τα 540 ευρώ.

Γ' Ζώνη: Αττική (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθία, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβος, Χίος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Αρτα. Το ανώτατο όριο κατανάλωσης είναι τα 960 λίτρα και η μέγιστη αποζημίωση είναι τα 388 ευρώ.

Δ' Ζώνη: Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά & Ιθάκη, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού. Η μέγιστη κατανάλωση είναι τα 600 λίτρα και η υψηλότερη αποζημίωση είναι τα 180 ευρώ.

(Πηγή: forologikanea.gr)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: