To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ρύθμιση για τα επιδοτούμενα δάνεια του ΟΕΚ

Την ώρα που οι δικαιούχοι επιδότησης επιτοκίου από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας αγωνιούν για το αν θα διατηρηθεί και στο μέλλον η επιδότηση, υπουργική απόφαση του υφυπουργού Εργασίας δίνει τη δυνατότητα στους δανειολήπτες που έχουν πάρει επιδοτούμενο δάνειο από τον ΟΕΚ, να παρατείνουν τη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου και να μειώσουν τη μηνιαία δόση. Θα πληρώσουν περισσότερα σε τόκους αλλά τουλάχιστον θα πέσει το ύψος της μηνιαίας δόσης.

Το κείμενο της απόφασης, δίνει τη δυνατότητα στον δανειολήπτη που έχει πάρει επιδοτούμενο δάνειο από τον ΟΕΚ, να παρατείνει την διάρκεια αποπληρωμής.

Ως γνωστόν, ο ΟΕΚ, χορηγούσε μέσω των τραπεζών, στεγαστικά δάνεια με μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής τα 15 χρόνια. Από αυτά, το επιτόκιο ο ΟΕΚ το επιδοτούσε για μέγιστη διάρκεια 9 ετών με συντελεστές από 50% έως και 100%.

Τι αλλάζει
Ο δανειολήπτης θα μπορεί να ζητήσει η διάρκεια να αυξηθεί στα 20 χρόνια ή και περισσότερο. Και αυτό θα έχει ως συνέπεια να μειωθεί η μηνιαία δόση. Όμως, η επιδότηση επιτοκίου, θα εξακολουθήσει να χορηγείται για 9 χρόνια. Όσοι λοιπόν αποφασίσουν να μπουν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης – προφανώς υπό το βάρος της υψηλής δόσης - θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα θυσιάσουν χρήματα καθώς θα πληρώσουν περισσότερους τόκους ενώ το ποσό που θα εισπράξουν ως επιδότηση θα μειωθεί.

(Πηγή: fpress.gr)

Financial Solutions: Οι ειδικοί στις ρυθμίσεις οφειλών για επιχειρήσεις, ιδιώτες, υπερχρεωμένα νοικοκυριά κλπ. Τηλέφωνα: 210.8818474 - 6945976642



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: