To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Τραπεζικές θυρίδες: Πώς "ανοίγουν", πόσο κοστίζουν

Λογαριασμός κατάθεσης ή θυρίδα; Η τάση δείχνει ότι οι θυρίδες έγιναν... μόδα.

Τους τελευταίους μήνες η ζήτηση για τραπεζικές θυρίδες έχει φτάσει στο ζενίθ, καθώς η αβεβαιότητα για την οικονομική κατάσταση της χώρας έχει ωθήσει πολλούς να τοποθετούν τα χρήματά τους σε θυρίδες.

Άσχετα από το αν η απόσυρση της κατάθεσης από τον λογαριασμό και η τοποθέτηση του κεφαλαίου στη θυρίδα είναι ασφαλής ή όχι, εμείς σας παρουσιάζουμε σήμερα το κόστος ενοικίασης μιας θυρίδας όπως και τη διαδικασία που θα ακολουθήσετε.

Τα περισσότερα καταστήματα των τραπεζών διαθέτουν θυρίδες θησαυροφυλακίου, οι οποίες ενοικιάζονται συνήθως για ένα χρόνο. Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που η ενοικίαση μπορεί να γίνει για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Το ετήσιο κόστος ενοικίασης ξεκινάει από 30 ευρώ, μπορεί όμως να ξεπεράσει και τα 600 ευρώ. Το ύψος ενοικίου της θυρίδας εξαρτάται από το μέγεθός της και την τράπεζα.

O μισθωτής, αφού υπογράψει τα σχετικά έγγραφα για το άνοιγμα της θυρίδας, παραλαμβάνει 2 κλειδιά με τα οποία μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτήν. Συνήθως ο μισθωτής μπορεί να ορίσει από έναν έως δύο δικαιούχους, οι οποίοι επίσης θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στη θυρίδα με την επίδειξη της ταυτότητάς τους. Το κλειδί και η επίδειξη ταυτότητας είναι απαραίτητα για την πρόσβαση στη θυρίδα.

Επίσης καλό θα είναι πριν καταλήξετε στην τράπεζα (κατάστημα) που σας εξυπηρετεί, θα πρέπει να βεβαιωθείτε για τα συστήματα ασφαλείας. Διότι πάντα υπάρχει -αν και μικρή- η πιθανότητα διάρρηξης μιας θυρίδας.

Σύμφωνα με τις τράπεζες, το 2010 η ζήτηση για θυρίδες ήταν ιδιαίτερα υψηλή. Αν και το περιεχόμενο των θυρίδων είναι απόρρητο, η ζήτηση αυξήθηκε διότι πολλοί έσπευσαν να τοποθετήσουν σε θυρίδες τα μετρητά τους που είχαν κατατεθειμένα στις τράπεζες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με μελέτη της Mellon Technologies «το πρώτο εξάμηνο του 2010 και ύστερα από χρόνια περιορισμένης χρήσης, οι θυρίδες αποτέλεσαν ξανά μια πηγή εσόδων για τις τράπεζες, αλλά και μέσο ενδυνάμωσης της σχέσης με τους πελάτες τους».

Ειδικά η ζήτηση για τις τραπεζικές θυρίδες θησαυροφυλακίου, έχει παρουσιάσει άνοδο της τάξης του 12% από τις αρχές του έτους. Η αυξημένη χρήση των θυρίδων επιβεβαιώνεται και από τις εκτεταμένες εργασίες συντηρήσεων και επισκευών που εξυπηρετεί το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας, που από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα έχει εγκαταστήσει περισσότερες από 150.000 μονάδες στην πλειοψηφία των τραπεζών στην Ελλάδα.

(Πηγή: capital.gr)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: