To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Οι 4 λόγοι απόρριψης στεγαστικού δανείου

Αν κάτι έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία τρία χρόνια αυτό είναι η χορήγηση των στεγαστικών δανείων. Την εποχή της ευμάρειας το μόνο που χρειαζόταν κάποιος για να πάρει στεγαστικό δάνειο ήταν μία αίτηση, έλεγαν αστειευόμενοι τραπεζοϋπάλληλοι. Σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά αφού κάθε αίτημα που υποβάλλεται περνά από "σαράντα κύματα" και οι πιθανότητες να απορριφθεί είναι πλέον πολλές. Τι θα πρέπει να έχετε υπόψη για να μη πέσετε θύμα άρνησης;

1. Το σπίτι χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά. Ένα σπίτι που χρειάζεται πολλές επισκευές θα αντιμετωπιστεί από τον εκτιμητή με επιφύλαξη, με αποτέλεσμα η μελέτη να το εμφανίζει με μικρότερη αξία. Αυτό στην καλύτερη περίπτωση σημαίνει μικρό δάνειο.

2. Μικρή ίδια συμμετοχή. Από τότε που οι τράπεζες ξεκίνησαν να είναι φειδωλές στην χορήγηση δανείων άρχισαν να ζητούν μεγαλύτερη συμμετοχή του δανειολήπτη στο κόστος αγοράς. Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι και οι εκτιμήσεις που γίνονται είναι πολύ συστηρητικές μπορεί στο τέλος το δάνειο να καλύπτει μόλις το 50-60% της αξίας του ακινήτου. Οι εποχές που οι τράπεζες χρηματοδοτούσαν το 100% της εμπορικής αξίας έχουν περάσει χωρίς επιστροφή.

3. Έχετε πάρα πολύ χρέος. Αν το χρέος υπερβαίνει το 40% του εισοδήματός σας, πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές για την αγορά ενός σπιτιού - όχι μόνο γιατί δεν θα πάρει έγκριση το δάνειο, αλλά μόνο και μόνο επειδή έχετε υπερβολικό χρέος.

4. Είστε ελεύθερος επαγγελματίας και το εισόδημά σας έχει μειωθεί. Αν το 2009 το εισόδημά σας εμφανίζεται μειωμένο, οι τράπεζες θα είναι συντηρητικές καθώς η κατάσταση της οικονομίας όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά αντίθετα επιδεινώνεται. Θα βρούν διάφορους εύσχημους τρόπους να σας πουν ΟΧΙ.

(Πηγή: realestatenews.gr)