To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Πώς θα πάρετε δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων χορηγεί δάνεια σε υπαλλήλους του Δημοσίου και ευρύτερου Δημοσίου τομέα για την απόκτηση πρώτης ή δεύτερης κατοικίας καθώς και δάνεια για την επισκευή ή βελτίωση της υπάρχουσας κατοικίας.

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προκειμένου να απλουστεύσει τις χρονοβόρες διαδικασίες χορηγεί επίσης δάνεια μέχρι 20.000 ευρώ χωρίς δικαιολογητικά δαπανών.

Ποιοι δικαιούνται

• ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ
• ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΠΔΔ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
• ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
• ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΗΛΠΑΠ, ΕΘΕΛ, ΟΛΠ, ΕΑΒ, ΗΣΑΠ
• ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
• ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
• ΜΟΝΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
• ΑΝΑΠΗΡΟΙ Η ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ

Μπορείτε να πάρετε στεγαστικό δάνειο για:

- Αγορά έτοιμης κατοικίας.
- Ανέγερση κατοικίας σε ιδιόκτητο οικόπεδο.
- Αγορά οικοπέδου και ανέγερση κατοικίας σε αυτό. Στην περίπτωση αυτή το 1/4 του δανείου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά του οικοπέδου και το υπόλοιπο για την ανέγερση της κατοικίας.
- Αποπεράτωση ημιτελούς κατοικίας.
- Επέκταση υπάρχουσας κατοικίας.

Με το δάνειο καλύπτεται η δαπάνη απόκτησης κατοικίας επιφάνειας μέχρι 120 τ.μ. Η δαπάνη για τα πέραν των 120 τ.μ., βαρύνει εσάς.

Οι βασικές προϋποθέσεις για να πάρετε στεγαστικό δάνειο:

- Να έχετε τουλάχιστον 2 (δύο) χρόνια μόνιμης υπηρεσίας.
- Να μην έχετε εσείς ή ο/η σύζυγός σας ή και οι δύο μαζί, πλήρες δικαίωμα κυριότητας ή ισόβιας επικαρπίας ή οίκησης άλλης κατοικίας ή διαμερίσματος στην Ελλάδα και σε πόλη άνω των 5.000 κατοίκων.
- Εάν έχετε πάρει άλλο δάνειο από το Τ.Π.Δ., είναι δυνατόν να δανειοδοτηθείτε για δεύτερη κατοικία, εφόσον απαραίτητα εξοφληθεί το πρώτο σας δάνειο. Η Β’ κατοικία πρέπει να είναι μεγαλύτερη τουλάχιστον κατά 20% της πρώτης, εφόσον αυτή παραμένει στην κυριότητα του δανειολήπτη.

Εκτός των παραπάνω βασικών προϋποθέσεων, υπάρχουν και άλλες ειδικές, αλλά και εξαιρέσεις.

Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων διαφέρουν κατά γεωγραφική περιοχή και διάρκεια αλλά εξαρτώνται και από άλλους παράγοντες. Πάντως, κυμαίνονται από 4% μέχρι 5,40%.

Το ύψος του δικαιούμενου ποσού δανείου εξαρτάται από το ύψος των αποδοχών (ή της σύνταξης) του δανειζόμενου.

Η διάρκεια εξόφλησης του δανείου μπορεί να είναι 15, 20, 25 ή 30 χρόνια και επιλέγεται από εσάς, ώστε η δόση να ταιριάζει καλύτερα στις οικονομικές δυνατότητές σας.

Η παρακράτηση της μηνιαίας δόσης γίνεται αυτόματα από το μισθό ή τη σύνταξή σας. Οι δόσεις αυτές αρχίζουν πάντοτε την 1η Ιανουαρίου ή την 1η Ιουλίου που ακολουθεί την ημερομηνία υπογραφής της δανειστικής σύμβασης.

Μπορεί να γίνει από εσάς οποτεδήποτε θελήσετε μερική ή ολική εξόφληση του δανείου.

Εαν είστε εν ενεργεία υπάλληλος και συνταξιοδοτηθείτε και εφόσον τα 6/10 της σύνταξής σας δεν καλύπτουν τη δόση του δανείου, υποχρεωτικά παρακρατείται μέρος ή το σύνολο του εφάπαξ βοηθήματός σας για τη μερική ή ολική εξόφληση του δανείου.

Άλλα δάνεια Τ.Π.Δ.

Δάνεια Μικροεπισκευών και Βελτιώσεων
- Χωρίς υποθήκη
- Μέχρι 20.000 ευρώ
- Επιτόκιο 6,5%
- Διάρκεια από 2-10 χρόνια

Πρόκειται για δάνεια που σκοπό έχουν την μικροεπισκευή και μικροβελτίωση της κατοικίας που ήδη έχετε. Το ποσό του δανείου ανέρχεται μέχρι τις 20.000 ευρώ με διάρκεια δύο εως δέκα έτη με επιτόκιο 6,5%. Το ποσό του δανείου δίνετε εφάπαξ και χωρίς να υποθηκευτεί το ακίνητό σας. Στα δάνεια αυτά δεν ζητούνται αποδεικτικά για τις δαπάνες που έγιναν ούτε ελέγχονται οι εργασίες από μηχανικό.

Δάνεια Επισκευαστικά και Βελτιωτικά
- Μέχρι 70.000 ευρώ
- Επιτόκιο 6%
- Διάρκεια 16 χρόνια

Πρόκειται για δάνεια που έχουν σκοπό την επισκευή και βελτίωση της κύριας κατοικίας που ήδη έχετε. Το ποσό του δανείου ανέρχεται μέχρι τις 70.000 ευρώ με διάρκεια 16 ετών και επιτόκιο 6%. Το ποσό δίνεται με προκαταβολή 50% και το υπόλοιπο βάσει πιστοποιήσεων με υποθήκη του ακινήτου σας.

Για περισσότερες πληροφορίες και υπηρεσίες: 210.8818474 - 6945976642, κο Παππά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: